Puzzle Yapalım Haydi biraz puzzle yapalım. Yaz mevsimi yaklaşıyor arkadaşlar,yakında birçoğumuz dinlenmek için fırsat bulacak,öğrencile...
Puzzle Yapalım
Haydi biraz puzzle yapalım. Yaz mevsimi yaklaşıyor arkadaşlar,yakında birçoğumuz dinlenmek için fırsat bulacak,öğrenciler tatil sezonuna girecek,çalışanlar,izne ayrılacak.Boş vakitlerimizde tamamen terapi niteliğinde,stresimizi azaltan,huzurumuzu çoğaltan puzzle yapalım.
Yurtdışında, puzzle yapma etkinlikleri,puzzle festivalleri düzenleniyor,fakat ülkemizde yeteri kadar bu etkinliklere önem verilmiyor.
Çocuklar için Puzzle (Yapboz) yapmanın faydaları nelerdir ?
Puzzle, bir hobi olmasının yanında vakit geçirmek için eğlenceli bir uğraştır. Yapbozlar dikkatimizi kendimize odaklamamızı sağlayabilir.Çağımızın hastalıklarından biri olan dikkat eksikliğinin giderilmesinde de çok etkilidir. Sabretmeyi, sonuca odaklanmayı, süreci keyifli hale getirmeyi, dikkat ve konsantrasyonu oyun oynayarak güçlendirir.
Puzzle'ların çocuk gelişimine gerçekten büyük katkısı vardır,çocuklarınızı puzzle hobisiyle tanıştırın.
Çocuklarımızla birlikte "puzzle yapalım" Ankara'daki öğretmenlik yıllarımda,küçük,büyük tüm öğrencilerime puzzle sevgisini,puzzle merakını aşılardım.
Anaokullarında,kreşlerde,okul öncesi 3-4-5 ve 6 yaş miniklerin katıldığı çok anlamlı puzzle yarışmaları düzenleniyor.Bu tür etkinliklerde, büyük keyif alan minikler, akıl yürütme, paylaşma, sabır gösterme gibi birçok konuda da deneyim kazanmış oluyorlar.
Puzzle'la başlamak için en uygun yaş aralığı nedir? diye sorarsanız,2-3 yaş grubundaki çocukların yapabilecekleri,tam ismine yaraşan bir biçimde "yapıp bozabilecekleri"erişkinlerle paylaşıp hoş zaman geçirebilecekleri bir uğraşı ve oyun alanı olabilir.
Çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlayan puzzle oyunları çocuğun özgüvenini geliştiriyor.
Yapbozu tamamlama aşamasında çocuğun zihinsel gelişimi yanında çeşitli kasları da çalışır.
Tekrarlanan egzersizler, kasları kuvvetli hale getirir ve o davranışın pekişmesine yardımcı olur.
Aynı zamanda çocuk uzuvlarını yerinde ve zamanında kullanmayı öğrenir,bu durum çocuğun fiziksel gelişimini destekler.”
Yapbozu tamamlayan çocuk, karışık parçalardan bir bütün oluşturmasının keyfini yaşar ve bu durumu paylaştığı kişilerden övgü dolu sözler duyarsa kendine olan güveni artar. Yapbozun bu yönüyle çocuğun duygusal-sosyal gelişimine katkısı kaçınılmazdır.
"Puzzle Yapalım"
Beyin hücrelerimizi aktif tutmak için puzzle yapalım.Puzzle,zihinsel bir egzersizdir arkadaşlar,bu özelliği ile düşünmeyi ve çözümü bulma çabasını uyandırır.
Çözümü bulmak için ortaya konan zihinsel etkinlik zihin gelişimine katkıda bulunacaktır.
Bir araya getirilerek oluşturulacak bütünün sunduğu bir iş yapabilme ve bunu önce kendine daha sonra çevreye gösterebilme,öz güven duygusunu destekleyecektir,puzzle'ın renkleri, ortaya çıkan resim bilgi dağarcığına eklenecektir.
Tek başına zekaya katkısından söz etmek yerine daha geniş bir anlamda çocuğun gelişimine katkıda bulunacağını ileri sürmek gerekir.
Haydi arkadaşlar bugün "puzzle yapalım"
www.puzzleteacher.com @ Puzzle Master
COMMENTS